Projektplan og Userstories

Læringsplan 3

Jeg har sammen med teamet og PO af holdt møde, fået identiferet krav til projektet og fået dem nedskaleret til konkrete PBI’er. I Pentia anvender de ikke Scrum, men har en mere vandfaldstilgang til udvikling. Derfor er der heller ingen tasks og den mindst mulige opgaver er derfor en PBI, der skal varer et par timer til, maksimalt en dag. Jeg har selv opdelt appen i Epic, Feature og PBI. En PBI repræsentere en userstory, jeg så skal beskrive. 

Userstoryen har 2 funktioner. Den er til dels til kunden, der bruger de til at validere på krav der er til systemet. Dernæst er den henvendt til udviklerne, så de ved hvad hver enkelt knap osv. på en skærm gør. Der hører altid et design eller Wireframe med til en userstory (Jeg kan ikke vise appen, men se indlægsbilledet for et eksempel.)  Jeg har i denne omgang prioteret 3 userstories, WebApp brugeroversigt, UserApp login og UserApp produktoversigt.

Evaluering

Det har været utroligt lærerigt at få lov at arbejde med krav og projektplan i Pentias regi. Der er stor forskel på skole metoden og virkeligheden, der egentlig bare illustrere at det kan håndteres på 1000 måder. Det er første gang jeg har gået så meget i dybden med userstories, samt første gang jeg afprøver hvis/så tilgangen. Den virkelige test kommer når der skal udvikles på baggrund af mit arbejde.

Litteratur:

Sidemandsoplæring….