ERFA selvstyret

Læringsplan 5

Da vores vejleder var optaget af andre opgaver, var vi blevet opfordret til at afholde et selvstyret ERFA møde, med et selvvalgt emne. Jeg kom til at tænke på 2. og 3. Semestre på uddannelsen, hvor vi flere gange har stået foran tavlen og fremvist kodeeksempler. Dette er til dels for at øve at stå og præsentere, men også for at formidle et emne, da man opnår langt højere læring, når det skal forklares videre til andre. Derfor gik vi sammen et par stykker og delte vores viden om og opfattelse af, forskellige emner inden for React, som vii hver især er stødt på.

Reusable Components – Oplæg

  • Undertegnede holdt oplæg om reusable components, se I bunden af denne side.

RouterBrowser – Oplæg

  • Rasmus holdt oplæg om RouterBrowser og herunder Private Browsing, ift. at skulle være authenticated for at se en bestemt side. Jeg har selv arbejdet med routing delen, uden login, så det var til stor inspiration. 

Axios og Fetch() til API

  • Christian holdt oplæg om kald til API, ved hjælp af indbyggede Fetch(), som jeg ikke har prøvet selv, samt Axios jeg kender i forvejen. Jeg fik bekræftet at Axios bare spiller og at Fetch() kan bruges, men har sine begrænsninger.

React Dev Tools & Dokumentation

  • Phillip havde nogle gode inputs til dokumentation og hvordan man finder overblikket i sin applikation.

Evaluering

Det var faktisk en overraskende god ERFA session. Det er måske det møde jeg har fået mest ud af. Jeg har haft en meget praktisk tilgang til React, så det at skulle forholde mig til teorien bag, for at kunne formidle til andre, var en kanon øvelse. Jeg fik også be- eller afkræftet min opfattelse af emner, gennem de andre deltagere der holdt oplæg, så det var fint at få lidt faglig sparring.

Litteratur:

ERFA planlægning

ERFA vidensdeling

ERFA Reusable Component