Bøger om projektledelse

Læringsplan 2

Jeg vil gerne udvide min horisont som projektleder. En af mine mål er jog netop også at kunne opsøge ny viden, færdigheder og kompetencer. Derfor satte jeg mig for at finde en god bog om emnet, for at lære igennem læsning, da meget af mit andet arbejde er praktisk indlæring. Jeg har derfor snakket med både vores kontaktperson i Pentia, samt EFRA-gruppen og underviseren på skolen, for at finde materiale. Derefter har jeg googlet lidt på nettet, for at finde information og læse reviews mv.

Det er endt ud i 2 bøger. Den første bog er en scrum bog, skrevet af en af metodens ophavsfadere. Tanken bag valget er ikke at lære om scrum strukturen, hvilket vi har haft om I skolen, men nærmere om anvendelsen. Bogen går meget i dybden med eksempelvis priotering af opgaver, hvilket matcher mit emne om ressourcestyring. Den fortæller også om meget andet og derudover er den krydret med referencer og faglig udtryk, som jeg tænker at få en del ud af.

Den anden bog er om strategisk projektledelse og er tilpasset alle typer projekter. Bogen anvendes også på UCL og vi har blandt andet fået introduceret TURBO modellen via den, så min tanke er at den gemmer meget guld. Min forventning er at bogen giver mig et indblik i strategiske beslutninger, således jeg kan tage mine beslutninger op på et højere niveau.

Evaluering

Processen med at finde læring har været meget god. Som udgangspunkt var jeg frustreret over, at der findes så lidt information om projektledelse, uden at jeg skal tage et 30.000 kr dyrt kursus ved CBS i København. Dog står jeg tilbage med følelsen af, at være bedre til at opsøge viden fra virkelighedens mennesker. Jeg har været nødsaget til at hive fat i andre projektledere og undervisere, for at forstå hvad der har formet dem. Hvordan har de opsøger viden? Hvilke kanaler har de brugt og hvorfor? Derudover har jeg forsøgt at læse op på en bog, om hvad den kan bidrage med, uden at kunne læse indholdet. Så nu glæder jeg mig til at komme igang.

Litteratur: