App -> Server -> Database

Læringsplan 4

Har skullet lave en server med tablet til at indeholde data mine brugere og deres Tracks, for at kunne understøtte en Track App jeg skal til at udvikle. Hertil er jeg støt på en række værktøjer og services. En af dem er MongoDB, der er en dokument database der kan understøtte internet applikationer, heri ligger jeg min data. For at få adgang til databasen bruger jeg værktøjet nodemon, for at skabe adgang mellem min server og databasen. 

Selve min server er en Express server. Dvs. jeg bruger Express der er en node.js web application framework, til at indeholde alle filerne til min server (index.js) mv. 

Evaluering

Det har været både en svær og anderledes opgave. Jeg synes ikke at nodemon, giver særligt gode fejlbeskrivelse, når jeg laver fejl eller der er problemer med forbindelsen, så det har krævet en del google søgninger. Til gengæld håber jeg arbejdet, kommer til at bidrage til min forståelse for det underliggende til mine fremtidige React Native Apps. Jeg synes der har manglet lidt forklaringer i videoen, men underviseren giver også udtryk for at der forventes lidt erfaring, indenfor node.js, MondoDB og deslige. Så jeg har nok brugt lidt for meget tid på opgave, i betragtning af udbyttet.

Litteratur:

Npm run dev (Nodemon)

Authentication Middleware

Postman Http Requests

MongoDB Tables